Internat la Landstuhl Regional Medical Center din Germania, subofiţerul bihorean Florin Boc duce una din cele mai grele lupte din viaţa sa. La doar 34 de ani, tânărul care locuieşte în Criştioru de Jos şi e plutonier în Batalionul 812 Infanterie "Şoimii Carpaţilor", are nevoie de 200.000 euro pentru un transplant de celule stem la care urmează să fie supus în luna martie la Clinica universitară din Homburg.

Asta pentru că Florin suferă de leucemie mieloblastică. A fost diagnosticat la începutul anului trecut, cu doar câteva zile înainte de a se întoarce acasă din ultima sa misiune internaţională la care a participat în Afganistan.

De atunci, cu o întrerupere de aproximativ 2 luni, timp în care a venit acasă, în Criştioru de Jos, pentru a fi alături de soţia şi fetiţa de doar 6 ani, tânărul a stat permanent internat în Landstuhl Regional Medical Center din Germania.

Florin Boc este militar din 1998 şi are la activ 5 misiuni internaţionale, participând de 3 ori la misiuni de menţinere a păcii în Afghanistan, o dată în Irak şi o dată în Kosovo.

Până acum, toate cheltuielile cu spitalizarea subofiţerului au fost suportate de Ministerul Apărării care, însă, nu va acoperi şi costurile intervenţiei chirurgicale. Suma, estimată de medici la 200.000 euro depăşeşte posibilităţile financiare ale familiei motiv pentru care, Asociaţia de Caritate din Armata României - Camarazii a iniţiat o campanie de colectare de fonduri iar conducerea Brigăzii 81 Mecanizate "General Grigore Bălan" Bistriţa a lansat un apel către toţi camarazii militarului să doneze sume de bani pentru colegul lor aflat in suferinta.

La fel au făcut şi oamenii din comuna sa natală, dar şi cei din localităţile învecinate, Rieni, Bunteşti, Ştei, Cărpinet, Nucet, Pietroasa. "S-a făcut apel la toţi primarii din zonă, să-i mobilizeze pe oameni, să ajutăm această familie", explică edilul comunei Rieni, Florin Bota, şi el implicat în campania de strângere a fondurilor.

Cei care doresc pot sprijini demersul umanitar prin donaţii în conturile bancare ale Asociaţiei Camarazii", deschise la Banca Comercială Română, sucursala Izvor-Bucureşti, cu menţiunea pentru Florin, astfel: în lei - RO 79 RNCB 0081101381270005; în euro - RO 63 RNCB 0081101381270002; în USD - RO 36 RNCB 0081101381270003.