Desfășurate pe durata a trei zile, de vineri până duminică, și disputate de nu mai puțin de cinci candidați, alegerile pentru șefia USR-PLUS Oradea s-au încheiat cu victoria previzibilă a subprefectului USR-ist Daniel Palaghianu. Cei 4 competitori din tabăra opusă deputatului Silviu Dehelean au cules, împreună, puțin peste 50 din voturile celor 359 membri de partid și niciunul n-a intrat în Biroul Local de conducere, format din 12 membri, din care 5 vicepreședinți.

Scrutinul intern din filiala municipală a noului partid rezultat din fuziunea USR și PLUS s-a încheiat cu victoria incontestabilă a subprefectului Daniel Palaghianu, care a câștigat funcția de președinte cu 160 de voturi.

Cei 4 contestatari ai deputatului Silviu Dehelean care l-au înfruntat s-au canibalizat reciproc, așa cum era de așteptat și cum BIHOREANUL a anticipat, astfel că au cules împreună o treime din sufragiile lui Palaghianu.

Fost președinte al USR Bihor, avocatul Cristian Rusu a primit doar 11 voturi, fosta candidată USR la Consiliul Local Oradea de anul trecut, Delia Ungur, a „smuls” 12 voturi, la fel și Vasile Dumitriu, și el tot candidat la CLO, în timp ce PLUS-istul Paul Mercea i-a depășit, cu 23 de voturi.

Noua conducere a USR-PLUS Oradea va avea 5 vicepreședinți: USR-iștii Mihai Șvab, Alin Pușcău și Florian Oros, precum și PLUS-iștii Alina Pitic și Bogdan Cosma.

Din Biroul Local al USR-PLUS vor mai face parte, ca membri, Ioan Cuibuș, Claudiu Onița, Ioan Bișboacă, George Togor, Ciprian Frunză, Daniel Panait și Monica Horvat.

Totodată, USR-PLUS Oradea și-a desemnat și cei 16 delegați din cei 139 care vor participa sâmbătă, 26 iunie, la alegerile pentru noua conducere a USR-PLUS Bihor, unde este de așteptat ca funcția de președinte să fie câștigată de către deputatul Silviu Dehelean, chiar dacă acesta încă nu s-a înscris în cursă, cum dealtfel n-a făcut-o niciun alt „om nou”.