Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea merg din victorie în victorie şi, astfel, sâmbătă au ajuns la cel de-al 13-lea succes consecutiv din toate competiţiile.

„Roş-albaştrii” au evoluat de această dată la Voluntari, în compania echipei locale CSO, în etapa a 11-a a Ligii Naţionale, iar la final s-au văzut învingători cu scorul de 83-75, rămânând pe prima poziţie a clasamentului Conferinţei B din campionatul intern.

Jocul nu a început tocmai bine însă pentru trupa orădeană, care s-a văzut condusă după primele zece minute, scor 25-18. Mai mult, în debutul sfertului II, gazdele s-au desprins la zece puncte, dar CSM-ul a revenit şi a echilibrat situaţia, iar în pauza mare s-a intrat cu un avantaj de doar două puncte pentru Voluntari, scor 39-37.

Din sfertul al III-lea, elevii antrenorului Cristian Achim au început să treacă în avantaj şi să deţină controlul jocului. Au avut mai multe aruncări reuşite de la distanţă, ceea ce i-a dus pe ei în avantaj la zece puncte. Pe finalul secvenţei, ilfovenii au mai redus din handicap, așadar, cu zece minute înainte de finalul jcoului, CSM CSU Oradea conducea cu şase puncte, scor 65-59.

Ultimul sfert a debutat cu un joc bun al echipei gazdă, care a reuşit să treacă din nou la conducere.

După un timp de odihnă, CSM CSU a reacţionat foarte bine, a trecut din nou în avantaj pe tabelă, dar nu a mai permis adversarului să revină la timonă, cu toate că cei de la Voluntari au egalat o dată la 75. Cu atâtea puncte au și rămas ilfovenii până la finalul partidei, în vreme ce „roş-albaştrii” au mai înscris de câteva ori, pentru ca meciul să se încheie cu scorul de 83-75.

Principalul marcator al echipei orădene a fost în această partidă Erick Neal, autor a 17 puncte, în timp ce Donatas Tarolis a înscris şi el 15 puncte, Kris Richard 14 puncte, iar Mark Ogden a încheiat cu 11 puncte. De partea cealaltă, de la gazde, Tekele Cotton şi Darko Planinic au fost cei mai eficace, cu câte 12 puncte.

După acest succes, CSM CSU Oradea are un bilanţ de 8-1 în Conferința B a Ligii Naționale şi ocupă primul loc.

Următoarea partidă pentru baschetbaliştii echipei bihorene va fi în cupele europene, în FIBA Europe Cup, miercuri, 21 decembrie, cu începere de la ora 19, la Oradea Arena, în compania celor de la Anwil Wloclawek.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!