Cunoscut drept "Mr. Blues", orădean de origine, AG Weinberger s-a întors, vineri, în oraşul natal pentru a-şi prezenta, la librăria Gutenberg, prima apariţie editorială.

Având titlul "Singular", volumul este o culegere de gânduri, transpuse în proză şi poezie. Sau, după cum spune subtitlul cărţii, avem de-a face cu "lamentări, observaţii, studii, poezii şi alte texte". Prima sa lansare a fost în luna martie, în cadrul Târgului internaţional de carte şi muzică Business Park.

La evenimentul de lansare a fost prezentă Raluca Moisan, critic, care a făcut prezentarea cărţii şi a autorului. Aceasta a amintit, printre altele, că autorul şi muzicianul a fost nominalizat la Premiile Grammy în anul 2006 şi este distins cu Ordinul Meritul Cultural în grad de cavaler, "iar cartea de faţă îşi trage seva din acest oraş (n. a. – Oradea), căci autorul şi-a trăit jumătate din viaţă aici. (…) Autorul reflectează aici asupra condiţiei umane, a condiţiei de artist", a continuat Moisan.

Ulterior, Ioana Gajdo, actriţă a Teatrului Regina Maria, a citit câteva dintre textele cuprinse în volum, pentru ca, mai apoi, cuvântul să-i revină autorului.

"Am scris aceste texte pentru a face o comunicare interactivă, un e-book, însă cum nu cunosc softul respectiv, m-am decis să scriu. Textele sunt furiile mele, (…) aici mă prezint în nuditatea mea absolută (…), iar prin cartea asta eu m-am uşurat, mi-am făcut loc în minte pentru alte furii. Sunt texte despre statutul omului, în special a artistului, în lumea contemporană. Sunt sfaturi pentru artişti, căci e foarte greu să fii muzician acum. (…) Eu nu mă simt util societăţii", a spus AG Weinberger.

Totodată, autorul a ţinut să precizeze că lucrează la o teză de doctorat. Tema este una, susţine acesta, de nişă, respectiv manipularea prin muzică. "Eu pot demonstra că se pot manipula voturi, (…) obiceiuri de cumpărare, printr-un anumit tip de muzică", a precizat muzicianul.

Volumul "Singular", semnat AG Weinberger, a apărut la Editura Libris şi se găseşte de vânzare la librăria Gutenberg, respectiv la concertele artistului.