Poliţiştii din Chişlaz au fost anunţaţi luni seara, la ora 21.45, despre faptul că un bărbat aflat la volanul unui tractor, de care era ataşată o semănătoare, a distrus mai multe autovehicule. Ajuns la faţa locului, echipajul a găsit o scenă ca după război. Individul a distrus 12 autoturisme şi 4 mopede care se aflau parcate pe stradă şi, totodată, a intrat cu tractorul în porţile a 5 locuinţe de pe o stradă din satul Mişca.

„Văzând maşina Poliţiei, bărbatul a fugit de la locul faptei, fiind imobilizat de agenţii de Poliţie pe raza localităţii Chiribiş, unde a pătruns cu tractorul într-un şanţ", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, inspectorul principal Alina Dinu.

Şoferul recalcitrant este un localnic de 46 de ani, despre care, în urma verificărilor, poliţiştii au aflat că nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pus să sufle în etilotest, bărbatul s-a dovedit a fi şi sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie alcoolică de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În plus, din cercetări a reieşit că acesta a mai comis fapte de acest gen şi este în evidenţe ca schizofrenic, fiind externat recent dintr-un sanatoriu de specialitate.
Audiat de poliţişti, bărbatul a declarat că a plătit „câteva poliţe" unor vecini, pentru că aceştia l-au supărat de-a lungul timpului.

„Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar cercetările în cauză sunt continuate de poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Marghita", a mai arătat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

La propunerea procurorilor, instanţa de judecată a dispus, marţi, arestarea individului pentru o perioadă de 30 de zile. Împotiva lui s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu şi distrugere.