Partea tristă e că pe meleagurile noastre n-a nins ioc, partea bună e că nici n-am riscat să vină Boc să ne salveze cu lopăţica! Scăpat ca prin urechile acului de o demisie de onoare după ce Curtea Constituţională i-a desfiinţat comasarea alegerilor pentru care, sărăcuţul, îşi asumase Răspunderea, titanul din Răchiţele camuflat în civilie ca "prof.univ.dr. în Drept Constituţional" şi-a găsit scăparea taman în iadul alb.

În premieră istorică, un premier a luat un sinistru natural drept un cadou providenţial, aşa că s-a pus să pozeze cu lopata în salvatorul românilor prinşi sub munţii de omăt. Sub care, dacă ar fi săpat mai cu talent, Dorelul guvernamental precis ar fi găsit şi indicatoarele "Aici sunt banii dumneavoastră" ale jupânului Băse. Acelaşi Boc care astă-vară ţinea cursuri de cosit ne dă acuma lecţii de prim-ajutor televizat pentru ca "oamenii de care trebuie să avem grijă să ajungă la casele lor". Păcat că patru dintre ei, chiar dacă au avut cauciuce de iarnă, n-au mai apucat...

Plin de elan ca prostul de energie, Super-Boc ba dădea cu lopăţica să scoată la liman un ditamai Q7 (să fi fost al Udrei?), ba împărţea ceai ca ultimul ajutor de ospătar. Ne scotea din nămeţi într-o veselie, numai să uităm că trebuia să nu ne bage în sărăcie!

Ce mai contează că un premier normal într-o ţară normală ar fi vegheat doar ca serviciile publice să funcţioneze normal? La cât e însă de mintos, cred că Boc ar putea fi scos din priză numai dacă Băsescu ar realiza brusc că, dând ceai înzăpeziţilor, a batjocorit rezervele Guvernului. Păi, ce dracu', Emile? N-am zis noi gata cu statul asistenţial?