După ce Primăria Oradea a anunţat că intenţionează să renunţe la finanţarea clubului FC Bihor, membrii Asociaţiei Suporterilor echipei au început, marţi, o serie de acţiuni de protest, prin care vor să tragă un semnal de alarmă asupra situaţiei în care ar putea ajunge clubul de fotbal fanion al judeţului.

Suporterii au afişat, de marţi dimineaţă, trei bannere cu mesajul "Salvaţi FC Bihor", lângă Piaţa Ferdinand, lângă Podul Dacia şi lângă Podul CFR.

"În urma deciziei Primăriei de a nu mai finanţa clubul FC Bihor, care a fost anunţată brusc, am hotărât să nu stăm cu mâinile în sân şi să asistăm la dispariţia unui club de tradiţie. Trebuie să sensibilizăm atât Primăria, cât şi mediul de afaceri, pentru a ajuta la supravieţuirea clubului. Practic, decizia Primăriei înseamnă falimentul şi desfiinţarea, ceea ce ar fi tragic, având în vedere deceniile de istorie ale clubului", a declarat Daniel Bokor, preşedintele Asociaţiei Suporterilor.

Drept urmare, reprezentanţii suporterilor vor merge în audienţe la Primărie şi la Consiliul Judeţean, ca să încerce să-i convingă pe edilii locali şi judeţeni să nu renunţe la finanţarea clubului. De asemenea, membrii asociaţiei îşi propun să organizeze o masă rotundă cu oameni de afaceri, "care ar putea veni alături de club", adică l-ar putea sponsoriza.

Nu în ultimul rând, Asociaţia Suporterilor a cerut aprobarea unui miting, care să aibă loc luni, 23 iunie, de la ora 18, în faţa Primăriei sau în Piaţa Unirii.

Citeşte pe această temă articolul "FC Bihor, fluier final: Bolojan renunţă să finanţeze clubul fanion al judeţului, condamnându-l la faliment"