Se complică povestea în dosarul tâlhăriei comise sâmbăta trecută la Beiuş asupra unui cetăţean italian. Bărbatul a fost atacat pe o stradă din municipiu şi lăsat fără o borsetă cu 800 euro şi 600 lei, două telefoane mobile şi alte bunuri personale, prejudiciul de circa 5.000 lei fiind parţial recuperat.

După cum a scris şi BIHOREANUL, autorul, Ştefan Kurczveil, un tânăr de 27 de ani din Vaşcău, a fost prins în aceeaşi seară şi arestat, luni, pentru o perioadă de 30 de zile, sub acuzaţia de tâlhărie.

O zi mai târziu, însă, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş au venit din nou în faţa instanţei, solicitând un nou mandat de arestare, tot pentru 30 de zile, pentru complicele individului. E vorba despre o beiuşeancă, Elena Nicoleta Cotuna, despre care BIHOREANUL a aflat că e concubina victimei.

Cotuna este cea care, spun anchetatorii, i-ar fi dat pontul tâlharului, spunându-i unde îşi tine bărbatul ei, un italian rezident în Beiuş, banii, dar şi când anume pleacă de acasă cu sume mari la el, respectiv traseul pe care circulă.

Solicitarea făcută de procurorii beiuşeni a şi fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi, care a emis mandat de arestare preventivă de 30 de zile pe numele femeii, măsură pe care aceasta o poate contesta la Tribunalul Bihor.