Cu câteva zile înaintea alegerilor pentru preşedinţia PNL Bihor, programate pe data de 26 aprilie, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, care conduce organizaţia judeţeană ca preşedinte interimar, se vede concurat de fosta deputată Lucia Varga.

Aceasta a anunţat vineri, printr-un comunicat, că şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al filialei, argumentând că "drumul pe care a pornit PNL Bihor, sub actuala conducere, este unul greşit", iar acest lucru "a dus partidul la o contraperformanţă electorală greu de crezut".

"Principiile democratice precum meritocraţia, egalitatea de şanse şi libertatea de expresie au fost abandonate", acuză Lucia Varga, adăugând că îl concurează pe Bolojan "pentru a arata că în PNL sunt şi alte opinii despre modul de organizare şi conducere a unei formaţiuni politice moderne, care pune cetăţeanul pe primul loc, care este condus democratic, care promovează principiile democratice în interiorul şi în afara partidului".

Subliniind că PNL este izolat pe scena politică, Varga afirmă că intră într-o "luptă inegală" cu Bolojan, care "are toate pârghiile în partid", motivată de dorinţa de "a trage un semnal de alarmă asupra situaţiei din partid şi pentru a arăta că se poate şi o altfel de politică, aşa cum cetăţenii ne-au spus de mai multe ori".

În finalul comunicatului, Varga le transmite membrilor PNL Bihor că "mă voi lupta ca acest partid să se reîntoarcă către democraţia internă, către principiile care vor garanta fiecărui membru liberal recompensa pentru munca depusă şi performanţă, şi mai ales pentru a credibiliza acest partid în raport cu electoratul nostru de dreapta pe care l-am dezamăgit".

Termenul limită pentru înscrierea candidaturilor pentru alegerile din cadrul PNL Bihor este sâmbătă, 22 aprilie, la ora 12.

Lucia Varga, fost deputat timp de două legislaturi şi fost secretar de stat şi ministru în Guvernele Tăriceanu şi Ponta, a intrat în conflict deschis cu Ilie Bolojan înaintea campaniei parlamentare de anul trecut, acuzându-l pe primarul Oradiei că ar fi manevrat Biroul Politic Judeţean de aşa manieră încât să-i blocheze cea de-a treia candidatură. De altfel, din acest motiv, Varga s-a exilat la Constanţa, unde a candidat la Camera Deputaţilor pe poziţia a doua, fără însă a fi aleasă.

Citiţi pe această temă şi articolele:

Care pe care: Exilată la Constanţa şi rămasă fără mandat, Lucia Varga îi cere "dictatorului" Bolojan demisia

Contestatara "dictatorului" Bolojan, fără susţinere în PNL Bihor: Cupşa spune că Lucia Varga se "descalifică"

Mai mulţi liberali, între care şi Lucia Varga, lansează un manifest către membrii şi simpatizanţii PNL, cerând şi propunând măsuri urgente în partid