Povestea procesului în care DNA cere arestarea judecătorului Mircea Puşcaş, de la Curtea de Apel Oradea, scoate la iveală noi probleme din sistem. BIHOREANUL a aflat motivele pentru care DNA a cerut, în şedinţa de sâmbătă, recuzarea judecătoarei Florica Roman, de la Secţia Civilă, care ar fi urmat să se pronunţe în caz.

Surse judiciare au declarat BIHOREANULUI că judecătoarea Florica Roman este în atenţia DNA într-un dosar legat de modul în care a fost soluţionată o contestaţie în anulare judecată de aceasta într-un caz de viol. Autorul, Viorel Bodin, a fost condamnat prin sentinţă definitivă la 4 ani de închisore cu executare pentru agresarea sexuală a unei femei din Budureasa. Ulterior însă, bărbatul a convins-o pe victimă să îşi retragă plângerea, actul notarial fiind însă antedatat, ca şi cum ar fi fost încheiat înainte de condamnarea sa, pentru că altfel nu ar fi fost luat în considerare.

Cu respectivul document, Bodin a solicitat anularea pedepsei, solicitare care a fost aprobată de un complet al Tribunalului Bihor. Roman, care e magistat în cadrul Curţii de Apel Oradea a ajuns în atenţia DNA suspectată că l-ar fi învăţat pe Bodin şi pe avocata acestuia cum să întocmească documentul dar şi că nu ar fi făcut-o dezinteresat, cazul fiind acum în anchetă. Totodată, procurorii au sesizat Consiliul Superior al Magistraturii, cerând cercetarea disciplinară a judecătoarei.

Între timp, Completul special al Curţii de Apel care a analizat atât solicitarea de recuzare a DNA cât şi cererea avocatului lui Puşcaş, care voia mutarea la o altă curte de apel din ţară, a admis cererea de recuzare a procurorului DNA şi a schimbat judecătorul desemnat iniţial să analizeze cererea de arestare a lui Mircea Puşcaş, noul magistrat fiind Lenuţa Stan, tot de la Secţia Civilă, membră în Colegiul de Conducere a Curţii de Apel.

Sentinţa urmează să fie pronunţată în jurul orei 20. În jurul orei 19.10, Mircea Puşcaş a ieşit din sala de şedinţă şi a plecat, împreună cu avocatul său, refuzând să facă vreo declaraţie.