Fost membru al PNL până în 2004, trecut apoi la PDL, unde a îndeplinit funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, Mircea Budău a încetat, luni, 8 noiembrie, să mai exercite şefia Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor.

Noutatea a fost anunţată public chiar de Budău, printr-un scurt comunicat de presă, conform căruia "începând cu data de 08.11.2010 noul director executiv interimar al DSVSA Bihor este dr. Sorin Hodişan Dumitru, numit ca urmare a îndeplinirii condiţiilor de pensionare pentru limită de vârstă de către dr. Budău Mircea Gelu".

Contactat de BIHOREANUL, Budău a declarat că deşi intenţiona să se pensioneze abia în luna ianuarie a anului viitor, a renunţat şi şi-a depus cererea de pensionare. "Mi-am depus săptămâna trecută dosarul de pensionare la Casa Judeţeană de Pensii şi voi mai lucra până îmi vine decizia de pensionare", a spus directorul.

În ceea ce îl priveşte, noul şef interimar al DSVSA, Sorin Hodişan, a declarat pentru BIHOREANUL că a fost numit prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, urmând să susţină un concurs pentru ocuparea postului săptămâna viitoare. "Concursul va avea loc săptămâna viitoare, luni şi miercuri, la Bucureşti. Sper să câştig", a spus Hodişan.

Pensionarea lui Mircea Gelu Budău, numit la conducerea DSVSA Bihor la începutul anului trecut, s-a produs la două săptămâni după ce Biroul Permanent Judeţean al PDL Bihor a votat asupra persoanei din rândul partidului care ar trebui să ocupe acest post. În urma scrutinului, Budău a primit doar şase voturi, un alt adjunct al său, Dan Lung a acumulat numai patru voturi, iar Sorin Hodişan a primit 16 voturi.

Discutarea persoanei celei mai potrivite să devină director la DSVSA Bihor a avut loc în cadrul PDL Bihor după ce BIHOREANUL a publicat un articol în care mai mulţi medici veterinari cu liberă practică din judeţ l-au acuzat pe Budău că distribuia doar prietenilor aşa-numitele crotalii, adică etichetele speciale care se pun pe urechile animalelor pentru identificarea şi înregistrarea lor în Baza Naţională de Date a ANSVSA.

Potrivit medicilor respectivi, crotaliile erau împărţite de Budău doar prietenilor săi şi ai primarilor din unele localităţi conduse de PDL, astfel încât medicii care nu primeau crotalii nu puteau lucra şi, ca atare, nu puteau nici să primească onorariile aferente operaţiunii de crotaliere.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolele "Tata Samsarilor" şi "Şeful DSVSA, Mircea Budău, recunoaşte că a împărţit crotalii "pe bileţele", dar ca să curme abuzurile altora".