Gavril Grebenişan, managerul interimar numit la finele lunii iunie de către primarul Ilie Bolojan la conducerea Spitalului Judeţean, rămâne în funcţie până, cel mai probabil, la finele acestei luni, cu toate că instalarea în locul său a fiului ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau Csongor, fusese programată pe 1 noiembrie.

Potrivit unor surse din interiorul Spitalului Judeţean, luni şi marţi a avut loc o serie de "bâlbe" legate de instalarea lui Ritli jr.

"Luni am fost anunţaţi că marţi dimineaţă, pe 1 noiembrie, la raportul de gardă ne va fi prezentat domnul Ritli ca nou manager, în locul domnului Grebenişan. Ulterior, pe parcursul aceleiaşi zile, am aflat că evenimentul va avea loc miercuri dimineaţă, fără a ni se spune de ce. Miercuri dimineaţă, însă, am aflat că domnul Grebenişan rămâne manager şi că instalarea domnului Ritli a fost amânată", a declarat pentru BIHOREANUL un medic de la Judeţean.

Contactat de BIHOREANUL, managerul interimar Gavril Grebenişan a refuzat orice discuţie pe această temă.

Misterul a fost elucidat, însă, de primarul Ilie Bolojan, care a explicat pentru BIHOREANUL că a decis amânarea instalării fiului ministrului Sănătăţii deoarece doreşte ca managerul interimar să încheie câteva din cele mai importante activităţi legate de investiţii pe care le-a început.

"Am avut o discuţie în trei, cu domnul Grebenişan şi cu domnul Ritli, în urma căreia am decis să amânăm predarea-primirea funcţiei de manager. Motivul este că domnul Grebenişan a început câteva lucrări şi proiecte, iar dumnealui este cel mai indicat să le ducă spre finalizare", a spus primarul, dând ca exemplu reabilitarea ambulatorului Maternităţii şi începerea lucrărilor de reabilitare şi recompartimentare a corpului B al Spitalului Judeţean, de unde se vor muta secţiile de Urologie şi Neurochirurgie la Spitalul Municipal în vederea transformării părţii de imobil în ambulator.

"În această perioadă, despre care estimez că va dura până în a doua jumătate a lunii în curs, toate deciziile vor fi luate de domnul Grebenişan, cu puteri depline de manager, pentru că încă nu am semnat nici ordinul de revocare din funcţie în ceea ce-l priveşte, nici ordinul de numire a domnului Ritli", a spus primarul.