Purtătorul de cuvânt al PNL Bihor, Cristian Bodea, a anunţat, vineri, că Delegaţia Permanentă Teritorială a PNL Bihor a validat, în aceeaşi zi, propunerile Biroului Permanent Teritorial pentru candidaţii la alegerile parlamentare, iar ca o noutate, numele său se află printre candidaţi.

Potrivit unui comunicat transmis presei, din cei 125 de membri prezenţi, 98 au votat DA, 6 - NU, iar 21 de voturi au fost nule.

Candidaţii propuşi de către BPT pentru colegiile ce revin PNL Bihor în cadrul USL sunt, pentru Camera Deputaţilor: Lucia Varga pe Colegiul 3 (Aleşd), Gheorghe Costin pe Colegiul 4 (Beiuş), Ioan Cupşa pe Colegiul 8 (Oradea), Florica Cherecheş pe Colegiul 9 (Oradea).

Surpriza a venit la candidaturile pentru Senat, când pe listă a apărut numele şefului de cabinet al lui Cornel Popa, şeful Consiliului Judeţean Bihor şi în acelaşi timp preşedintele PNL Bihor.

Potrivit comunicatului, Cristian Bodea va candida pe Colegiul 2 (Aleşd-Beiuş), iar pe Colegiul 3 (Salonta) va candida Valeriu Boeriu.

"Am decis să mă înscriu în cursă în momentul când am remarcat că tot pe Colegiul 2 Senat dorea să candideze domnul Octavian Bot. Eu am primit 16 voturi pentru şi 5 împotrivă, iar domnul Bot a primit un singur vot pentru", a declarat pentru BIHOREANUL Cristian Bodea.

Totuşi, acesta a precizat că nu este foarte decis să şi candideze, chiar dacă a fost propus, mai ales că toate propunerile urmează să fie validate, în final, de conducerea centrală a partidului, adică de Crin Antonescu, cel care i-ar fi promis lui Bot o candidatură într-un colegiu sigur atunci când deputatul a sărit din barca PDL în cea a PNL.

Cristian Bodea este, de altfel, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai traseistului Octavian Bot, acesta făcând frecvent obiectul unor articole pe care Bodea le publică pe propriul blog şi în care condamnă fenomenul migrării de la un partid la altul. 

Pentru zona Marghita lucrurile sunt încă indecise, organizaţiile locale din această zonă având termen-limită până luni să hotărască între Ovidiu Bezi, Claudiu Ciarnău şi Marcel Sas cine va candida în colegiile 1 Senat, respectiv 1 şi 2 Camera Deputaţilor. Oricum, şansele în aceste colegii sunt considerate aproape nule, având în vedere că zona are o populaţie preponderent maghiară, care în mod tradiţional votează candidaţii UDMR.

Lista finală cu candidaţii va fi dusă luni la Bucureşti de preşedintele PNL Bihor Cornel Popa.