Echipa națională de fotbal a Marocului a produs marți seară o surpriză uriașă la Campionatul Mondial din Qatar, reușind să învingă mult mai titrata echipă a Spaniei. Marocanii au obținut victoria la penalty-uri.

În timpul regulamentar de joc, scorul a fost alb, 0-0, iar niciuna dintre echipe n-a reușit să înscrie nici în cele două mici reprize suplimentare, în ciuda acțiunilor de atac derulate în special de fotbaliștii spanioli. 

La loviturile de la 11 metri, însă, spanioli s-au pierdut total și nu au reușit să înscrie niciun gol. Două dintre lovituri au fost apărate de portarul marocanilor, Yassine Bounou (zis și Bono), care a devenit astfel un erou pentru fanii fotbalului din țara sa. O a treia lovitură a spaniolilor a lovit bara. 

În schimb, marocanii au reușit să înscrie de trei ori, ceea ce, în contexul ratărilor spaniolilor, le-a asigurat calificarea în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2022. Este pentru prima oară când Maroc reușește această performanță. 

În sferturi, echipa Marocului va întâlni câștigătoarea meciului dintre Portugalia și Elveția, programat tot marți seara.

Spania a fost campioană mondială în 2010. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!