Angajați ai Administrației Bazinale de Apă Crișuri au început, luni dimineață, să adune toți peștii morți pe Peța, în urma unei poluări a cărei sursă a rămas deocamdată necunoscută.

Estimările autorităților sunt că în pârâu sunt circa 50 de kilograme de pești morți, care au fost omorâți de două valuri de poluare.

„Peștii care sunt în putrefacție au murit mai demult, iar ceilalți probabil în noaptea de sâmbătă spre duminică”, a declarat șeful Gărzii de Mediu Bihor, Sever Șerbănescu, luni, pentru BIHOREANUL.

Pentru a lămuri ce anume a ucis peștii, angajații ABA Crișuri au prelevat duminică trei probe de apă. „Rezultatul analizelor îl vom avea marți”, a declarat, luni, Anca Mihociu, purtătoarea de cuvânt a ABA Crișuri.

Autoritățile bănuiesc că peștii ar fi putut fi omorâți de un detergent sau o altă substanță chimică deversată prin rețeaua de canalizare pluvială, la care este conectată ilegal o rețea de canalizare menajeră.

„Pentru peștii care sunt deja în putrefacție, este posibil ca poluarea să provină din Sânmartin, deoarece s-au găsit exemplare și în amonte de Oradea, iar pentru cei morți acum, probabil poluarea provine din oraș”, a mai spus Șerbănescu.

Așa cum BIHOREANUL a scris, pârâul Peța s-a umplut duminică de pești morți care au creat imagini dezolante în zona Cantemir.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!