Încă un pacient din Spitalul Municipal Oradea a încetat din viaţă luni dimineaţă, au informat sursele BIHOREANULUI.

Conform acestora, al doilea deces este al unui bărbat în vârstă de 82 de ani care a fost coleg de salon cu pacientul de 70 de ani care a murit duminică seară, fiind transferat de la Aleșd tot pe secţia ATI, şi suferind şi de alte boli.

După cel de-al doilea deces, în Spitalul Municipal din Oradea mai sunt internați încă 43 pacienţi confirmaţi cu coronavirus, 7 dintre ei fiind cazuri a căror infectare a fost depistată în urma celor 114 testări făcute cu aparatul PCR în cursul zilei de duminică.

Din cei 43 pacienţi confirmaţi cu Covid-19, la ATI a mai rămas unul, la secţia de Pneumologie sunt 18, iar la secţia Boli Infecţioase I alţi 24.

Aşa cum BIHOREANUL a informat duminică seară, primul deces înregistrat la Spitalul Municipal din Oradea era al unui bărbat de 70 de ani cu pneumonie trenantă, internat iniţial la Spitalul Orăşenesc din Aleşd, unde s-a înregistrat un accident epidemiologic, dat fiind că acesta a intrat în contact cu mai multe cadre medico-sanitare, dar şi cu alţi pacienţi.

Sursele redacţiei susţin că niciunul dintre angajaţii spitalului din Aleşd nu a fost contaminat, însă până la această oră nu este clar dacă au mai fost infectaţi şi alţi pacienţi.

Autorităţile au confirmat oficial primul deces din Oradea, care a fost înregistrat ca fiind cel de-al 156-lea la nivel național.

UPDATE:

Grupul de comunicare strategică a confirmat, luni după amiaza, cel de-al doilea deces din judeţul Bihor:

Deces 162

Bărbat, 82 ani, jud Bihor. Internat in SCJU Oradea- ATI în 1.04.2020. Contact cazuri confirmate COVID-19.
Confirmat COVID-19 în 1.04.2020. Data decesului 6.04.2020. Comorbiditati: HTA, Diabet zaharat, Boala neurologica, Boala cardiovasculara.