În Spitalul Municipal din Oradea, unitate exclusiv anti-Covid, au încetat din viaţă în ultimele 24 de ore încă două persoane, au informat miercuri dimineaţă sursele BIHOREANULUI, ceea ce ridică bilanţul oficial al deceselor înregistrate aici la un total de cinci de la începutul pandemiei. Sursele nu au precizat vârstele persoanelor decedate şi nici dacă sufereau de afecţiuni cronice, aşa-numitele comorbidităţi.

De notat că unul dintre cele cinci decese din bilanţul oficial pentru Spitalul Municipal a fost inclus eronat de Grupul de Comunicare Strategică tot ca având loc în Oradea, deşi pacienta decedată fusese o femeie din Satu Mare care nu a fost internată aici, ci doar i s-a pus diagnosticul la laboratorul orădean.

Potrivit surselor medico-sanitare, tot în ultimele 24 de ore au fost diagnosticate cu coronavirus încă 12 persoane din judeţul Bihor, ca urmare a celor 114 teste PCR efectuate marţi, fapt care urcă la un total de 202 numărul celor confirmate cu Covid de la începutul pandemiei.

Pe de altă parte, sursele BIHOREANULUI arată că în prezent sunt internaţi în Spitalul Municipal 120 pacienţi.

Explicaţia diferenţei între acest număr şi cel totalizat al persoanelor confirmate constă în faptul că persoanele depistate cu coronavirus la ultimele testări şi care provin din rândul celor plasate în carantină sunt asimptomatice şi sunt tratate şi monitorizate fără a fi internate în spital, într-o locaţie anume amenajată pentru această categorie. Dacă starea de sănătate se agravează, acele persoane sunt transferate în spital.

Până acum, în Bihor, 14 persoane au fost declarate vindecate de COVID-19 şi externate.

UPDATE, ora 13:

Potrivit informării oficiale transmise, miercuri, la ora 13, de Grupul de comunicare strategică de la nivelul Guvernului, care citează datele Institutului Naţional de Sănătate Publică, în Bihor au fost confirmate 198 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19

Diferenţa dintre numărul raportat oficial şi cel aflat de BIHOREANUL pe surse - şi anume de 202 cazuri confirmate - este dată probabil de faptul că, de când datele oficiale au fost transmise din teritoriu la Bucureşti, au mai fost confirmate şi alte câteva cazuri de îmbolnăvire în Bihor.