Scandalul de la CET e pe cale să explodeze. După ce miercuri după-amiază 200 de angajaţi au manifestat, aproximativ 300 de muncitori au protestat din nou, joi dimineaţă, pe platoul din faţa centralei, împotriva propunerii de reducere a salariilor făcută de administratorul special Stănel Necula şi de reprezentanţii Casei de Insolvenţă Transilvania. Măsura le-ar reduce veniturile cu circa 40%, iar cel mai mare salariu net ar fi undeva la 900 lei.

Protestul a început joi dimineaţă la ora 5, când muncitorii care trebuiau să lucreze în tura de zi au refuzat să intre în centrală şi s-au adunat pe platoul din faţa Electrocentrale, din Şoseaua Borşului. Lor li s-au alăturat şi colegii din turele libere, astfel că în prezent, peste 300 de angajaţi protestează.

La ora 6, directorul tehnic Daniel Francisc şi directorul de producţie Călin Ungur au încercat să îi determine pe protestatari să intre la lucru, atenţionându-i că ceea ce fac este ilegal. Cei doi şefi au revenit după o oră, spunând că au discutat cu administratorul special, Stănel Necula, şi că acesta a zis că dacă la ora 9 sunt toţi muncitorii la lucru, este dispus să poarte negocieri, moment în care protestatarii au huiduit.

"Nu e nimic ilegal din ce facem noi. Suntem pe domeniul public, e un protest spontan", a spus unul dintre ei.

Ca să nu se ajungă în situaţia în care activitatea CET să fie blocată, muncitorii din tura de noapte au fost nevoiţi, conform normativelor în vigoare, să rămână în plus la serviciu.

În jurul orei 8, şi-a făcut apariţia şi Stănel Necula, care a vrut să intre în CET pe poarta principlă. Reacţia protestatarilor a fost însă vehementă, iar când l-au văzut s-au pus în faţa maşinii şi au început să o zgâlţâie, blocându-i accesul în unitate, şi au început să îl înjure ca la uşa cortului. "Du-te la Brăila!", "Du-te acolo de unde ai venit", "Du-te la dracu!", i-au strigat oamenii printre înjurături, astfel că Necula a scăpat cu fuga.

La faţa locului a ajuns şi un echipaj al poliţiei, şi el huiduit de protestatari.