Peste 300 de copii au participat, joi, la activităţile pregătite pentru ei de poliţişti, în Orăşelul Copiilor, în parteneriat cu Asociaţia Lampas, Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane și Centrul Antidrog Bihor.

Poliţiştii bihoreni i-au angrenat pe cei mici într-o serie de concursuri atractive, ca de pildă desene pe asfalt, educație rutieră (cu probe de teorie şi o probă de parcurgere a unui traseu) sau rebus. Între altele, copii au descifrat cuvinte „cheie” și au răspuns la întrebări din domeniul prevenirii criminalității.

Sub atenta supraveghere a polițiștilor rutieri bihoreni, micuții prezenți în Orășelul Copiilor au avut ocazia să „încalece” motocicleta de serviciu și să se pună la volanul unui autoturism de poliție inscripționat.

Totodată, reprezentanții Fundației Lampas au desenat pe fețele copiilor personajele de poveste îndrăgite de aceștia.

Cu o zi mai devreme, începând cu ora 9, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Municipiul Oradea s-a desfăşurat faza judeţeană a Concursului „Educaţia Rutieră - Educaţie pentru viaţă”, organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Serviciul Poliţiei Rutiere și de Inspectoratul Şcolar Bihor.

Competiţia, dedicată zilei de 1 iunie, s-a adresat copiilor din şcolile gimnaziale, având ca participanţi șapte echipaje de elevi din clasele V – VIII din cadrul unor şcoli din Oradea, Şuncuiuş, Talpoş, Ștei și Budureasa. 

Concurenții au avut de parcurs trei probe, una de teorie, o probă de parcurgere a unui traseu cu bicicleta într-un spațiu special amenajat și o probă de îndemânare în conducerea bicicletei.

Locul I a fost câştigat de elevii Liceului Tehnologic Nr.1 Şuncuiuş, echipaj coordonat de profesorii Lazău Dumitru Severus. Locul al II-lea s-a acordat echipajului Școlii Gimnaziale nr.2 Talpoș, coordonat de profesorii Pop Sofia Grațiela și Olteanu Dorian, iar locul III a fost obținut de elevii Colegiului Național „Iosif Vulcan” din Oradea, profesori coordonatori Jozsa Francisc și Lazăr Cătălin.

Totodată, au fost acordate două mențiuni echipajelor de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea și de la Școala Gimnazială nr.1 Budureasa.

De asemenea, au fost acordate trei premii speciale, individuale. Astfel, la proba de teorie câștigătorii au fost elevii Stratulat Zeno Alexander, de la Colegiului Național „Iosif Vulcan” Oradea, și Lăzău Nonuț, de la Liceul Tehnologic nr. 1 Șuncuiuș.

Proba de parc școală a fost câștigată de elevul Negruț Antonio de la Liceul Tehnologic nr.1 Șuncuiuș, care și-a adjudecat premiul întâi și la proba de poligon.

Toţi participanţii au fost răsplătiţi de organizatori cu cupe, diplome şi premii.

Câştigătorii concursului vor participa la faza naţională, care se va desfăşura în cursul lunii iulie, în judeţul Covasna.