În loc de cinci zile, s-au spălat cu apă rece timp de două săptămâni! Sute de familii orădene din zona Dragoş Vodă - Velenţa au rămas fără apă caldă începând din 28 august până pe 8 septembrie, cu mai bine de o săptămână peste termenul limită anunţat de Termoficare.

"A apărut un comunicat de la Termoficare că se ia apa caldă până pe 1 septembrie. Astăzi suntem în data de 7 şi nici la ora aceasta nu avem apă caldă", a reclamat, joi, un locuitor al zonei.

Orădenii alimentați din Punctul Termic 836, care deserveşte 30 de blocuri din zona Dragoş Vodă, Cerbului, Barieri şi Fluviului până la imobilele din strada Moreni, au rămas fără apă caldă pe 28 august la ora 11. Reluarea serviciilor s-a făcut cu o întârziere de mai bine de o săptămână.

"Lucrările desfăşurate pe cei trei kilometri de reţea din zona Bulevardului Magheru până la Crişul Repede au impus folosirea de provizorate. Zona Dragoş Vodă fiind capăt de conductă, serviciul de alimentare cu apă caldă prin PT 836 nu s-a putut asigura în parametri", a declarat purtătorul de cuvânt al Termoficare, Dan Creţu.

Potrivit acestuia, echipele de intervenţie au montat pe reţea o pompă suplimentară pentru asigurarea presiunii, iar serviciile au fost reluate în parametri abia în cea de-a doua parte a zilei de vineri, când PT 836 a putut fi alimentat şi dinspre strada Seleuşului.

Dan Creţu a mai spus că întreaga zonă va fi deconectată de la reţea, cel mai probabil pentru o singură zi, în jurul datei de 15 septembrie, când, după finalizarea lucrărilor de pe conducte, se va trece la reîntregirea magistralei din zona Bulevardului Magheru şi înlăturarea provizoratelor.

Pentru acest weekend, constructorii au programat asfaltarea Bulevardului Magheru în urma săpăturilor din ultimele luni. În schimb, lucrările de înlocuire a reţelelor din zona Bulevardului Decebal şi a străzii Sucevei se vor desfăşura până pe 1 octombrie, iar cele de pe străzile Oneştilor şi Tudor Vladimirescu urmează să se încheie abia la jumătatea lunii octombrie.