Sute de navetişti care circulă zilnic cu trenul pe ruta Salonta – Ciumeghiu – Holod – Vaşcău riscă să rămână din 1 ianuarie fără legătură feroviară.

"Cu ce vom circula?"

Operatorul feroviar Interregional Călători a anunţat că îşi va retrage din circulaţie toate trenurile de pe această rută începând din data de 1 ianuarie 2020.

"Suntem câteva sute de navetişti şi sute de elevi care navetează la licee din oraşele Beiuş sau Ştei şi nu ştim nimic despre ce va fi", a reclamat BIHOREANULUI un locuitor din zonă.

Navetiştii sunt îngrijoraţi că nu vor avea cu ce ajunge la locurile de muncă începând din prima zi a anului viitor.

"Ca navetişti ne pun în impas pentru că nu ştim cu ce vom mai circula. Cei de la CFR sunt obligaţi să asigure mijloc de transport în comun revenindu-le linia care a fost concesionată", a susţinut reclamantul.

Feroviari pe linie moartă

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor nu au informaţii cu care să liniştească temerile navetiştilor.

Directorul de comunicare al CFR Călători, Adrian Vlaicu, a declarat pentru BIHOREANUL că responsabilitatea reînfiinţării liniei aparţine altei structuri a ministerului.

"Din păcate nu nouă trebuie să vă adresaţi. Toată partea aceasta, de oferire a unor soluţii când se retrag operatorii privaţi de pe o linie, o gestionează Autoritatea de Reformă Feroviară", a spus Vlaicu.

BIHOREANUL a încercat să contacteze reprezentanţii ARF pentru lămurirea situaţiei, dar comunicatorii Autorităţii sunt în concediu de sărbători. Cererea de informaţii publice privind lămurirea situaţiei a rămas deocamdată fără răspuns. Deci navetiștii lăsați de izbeliște ar trebui să își caute soluții alternative de transport...