Organizat pentru al treilea an consecutiv, Oktoberfest a început vineri seară şi a adunat oameni de mai multe naţii, de la români până la maghiari sau nemţi. Sute de orădeni au trecut vineri pe la cortul amenajat în parcarea hotelului Ramada pentru a se bucura de bere, mititei şi muzică bavareză.

Pe parcursul serii, atmosfera a fost una de bună dispoziţie, fiind întreţinută de simpaticii membri ai formaţiei austriece Gastein, cunoscuţi orădenilor din ediţiile anterioare. Veseli şi puşi pe şotii, muzicanţii nu s-au dat înapoi nici să cânte pe mese, în aclamaţiile "publicului".

Dacă cei mici s-au dat pe tobogane gonflabile special aduse pentru ei, adulţii au savurat în voie o halbă de bere blondă şi nefiltrată sau chiar vin fiert, iar zâmbetele şi buna dispoziţie s-au citit constant pe chipurile celor prezenţi.

Cortul amplasat în parcarea hotelului are nu mai puţin de 600 de metri pătraţi, are patru baruri, deservite de ospătari şi chelneriţe în costume bavareze autentice.

În ce priveşte oferta gastronomică, anul acesta selecţia de mâncăruri include un sortiment bogat de cârnaţi fără gluten, lactoză, aditivi ori conservanţi, plus wurstli, leberkasse, ciolan de porc, şniţel vienez, sauerkraut, costiţe de porc marinate la grill, ştrudel de mere cu sos de vanilie şi kaiserschmarren.

În plus, cei care trec pe la festival au posibilitatea să cumpere inclusiv haine tradiţionale bavareze şi inimioare de turtă dulce.

Otkoberfest este deschis doritorilor sâmbătă şi duminică de la orele prânzului până la miezul nopţii.

Mai multe detalii despre eveniment, în articolul: Yolariooo! Oktoberfest de Oradea începe vineri la Ramada