Pentru al treilea an consecutiv, Ramada Oradea organizează tradiţionalul festin bavarez Oktoberfest. Pe lângă savuroasele mâncăruri şi sortimente de bere nemţeşti, gazdele au pregătit şi o mulţime de surprize, atât pentru cei mari, cât şi pentru copii, de care cu toţii se vor putea bucura vineri de la ora 17.00 până la 24.00, iar sâmbătă şi duminică de la orele prânzului până la miezul nopţii.
Să tot petreci!
Oktoberfest de Oradea va ocupa întreaga parcare a hotelului Ramada, unde va fi amplasat un cort de 600 metri pătraţi, echipat cu patru baruri şi deservit de ospătari şi chelneriţe în costume bavareze autentice, unde atmosfera va fi întreţinută de simpaticii membri ai formaţiei austriece Gastein, cunoscuţi orădenilor din ediţiile anterioare, când au fost intens bisaţi.
"Suprafaţa de servire a fost extinsă faţă de anii trecuţi, scena unde vor cânta cei de la Gastein va fi amplasată în cort, iar personalul va servi şi la mese, pentru a scurta timpul în care clienţii trebuie să aştepte după mâncare şi bere", a explicat miercuri directorul de vânzări şi marketing al Ramada Oradea, Nadia Ionescu.
Tot pentru ca treaba să meargă cât mai repede, în diferite puncte la "locul faptei" vor exista panouri informative privind meniul, ceea ce va face ca musafirii să se "dumirească" din timp ce anume poftesc să guste, iar cozile să fie cât mai scurte.
În ce priveşte oferta gastronomică, Ramada şi-a schimbat furnizorii, astfel încât anul acesta selecţia de mâncăruri include un sortiment bogat de cârnaţi fără gluten, lactoză, aditivi ori conservanţi, plus wurstli, leberkasse, ciolan de porc, şniţel vienez, sauerkraut, costiţe de porc marinate la grill, ştrudel de mere cu sos de vanilie şi kaiserschmarren.
La toate, fireşte, se adaugă o gamă mare de bere, blondă şi nefiltrată, la preţuri care - detaliu important - rămân neschimbate faţă de anul trecut. "Ştim cu toţii că sunt vremuri grele, şi nu am urmărit neapărat profitul, cât distracţia cât mai mare", a precizat şi Romeo Ionescu, directorul general al Ramada Oradea, adăugând că anul trecut s-au vândut nu mai puţin de 4.000 de litri de bere, prognoza fiind optimistă şi pentru actuala ediţie.
De asemenea, amatorii vor putea opta pentru vin fiert şi felurite digestive din plante naturale. În plus, ca noutate, la Oktoberfest va funcţiona un punct special Jagermeister, tot în ideea de a scurta timpii de servire şi de a diversifica oferta de băuturi.
Reduceri, gratuităţi, premii
Cea de-a treia ediţie a Oktoberfest oferă orădenilor şi reduceri la toate sortimentele de mâncare şi băutură în aşa-numitele "happy-hours" între orele 12.00 - 16.00. De asemenea, pe toată durata festivalului, clienţii vor putea participa la concursuri de băut bere în urma cărora cei mai rapizi vor câştiga premii (anul trecut un "expert" a reuşit să dea o bere pe gât în doar trei secunde, ceea ce echivalează cu acceleraţia unei maşini de Formula 1 pentru a atinge suta), iar la cumpărarea oricărui produs clienţii vor primi şi un talon de tombolă cu un premiu cu adevărat special.
"Norocosul câştigător va primi o excursie pentru două persoane la Budapesta, cu şofer şi o maşină BMW, în capitala Ungariei putând face un tur al oraşului şi beneficiind de o noapte de cazare la hotelul Ramada", a mai spus Romeo Ionescu.
Nici orădenii care vin cu copiii nu au fost neglijaţi, anul acesta cei mici având asigurat un loc de joacă special, cu două tobogane în care vor avea acces liber.
Amatorii de suveniruri vor putea să-şi facă poze în amplasamente tematice şi să cumpere haine tradiţionale bavareze, asta pe lângă la fel de tradiţionalele inimioare de turtă dulce.
Te distrezi şi donezi
Pentru că implicarea în viaţa socială este un atribut specific al întregului lanţ hotelier Ramada, iar conducerea francizei din Oradea se doreşte a fi un "stâlp al comunităţii" şi chiar colaborează constant încă de la deschidere cu diferite organizaţii de profil, grija pentru ajutorarea unor familii mai sărace se va simţi şi la Oktoberfest.
"Pentru orădenii care doresc ca alături de noi să ajute familii cu copii de vârstă şcolară dar cu posibilităţi materiale modeste, vom amenaja un punct de colectare unde fiecare, după posibilităţi, va putea lăsa ce crede de cuviinţă pentru a sări în ajutor, fie că este vorba de un set de creioane, un caiet, un ghiozdan, o pungă cu orez, o haină sau o pereche de încălţăminte pe care nu o mai foloseşte", a mai arătat Nadia Ionescu.