Parcul I.C. Brătianu din Oradea a fost din nou gazda unei ediţii a evenimentului caritabil „Alergăm Împreună la FAPTE BUNE pentru AUTISM”.

Inițiat în urmă cu trei ani de senatoarea Arina Moș, de Karmen Chimerel, președinta A.C.S. Progress Oradea, și Simona Zlibuț, președinta Asociației S.O.S Autism Bihor, evenimentul, care ajuns la ediţia cu numărul 4, a avut drept scop strângerea de fonduri pentru susținerea copiilor și tinerilor cu autism din cadrul asociației S.O.S. Autism Bihor.

Sute de orădeni, de toate vârstele, au umplut parcul în data de 19 octombrie pentru a susţine această cauză nobilă. Toată lumea a putut să participe la probele de cros, programate pe categorii de vârstă. Cei mai mici, cu vârste între 4 și 6 ani, au luat startul la proba crosul prichindeilor, după care a urmat crosul pentru cei din clasele 1-2 şi apoi, pe rând, probele pentru clasele 3-4, 5-6, 7-8, 9-10, 11-12.

Ulterior a venit rândul adulţilor, prin proba Crosul toamnei orădene open 18+, urmată de ştafeta mixtă de 4 x 1000 m.

Toți copiii au fost premiaţi cu medalii, diplome, pachete de la diferiţi sponsori, iar la categoriile mai mari de vârstă şi la adulţi, toţi au fost premiaţi cu medalii, diplome, pachete, cupe şi vouchere, precum şi cu tablouri realizate de cei de la Asociaţia S.O.S. Autism.

Între probe au avut loc şi momente artistice susţinute de cei de la Sweet Pain, tinerii Andrei Arad (voce şi chitară), Toni Arendaș (percuție) și David Orban (chitară).

Evenimentul s-a dovedit a fi o reuşită deplină, pe lângă faptul că participanţii au făcut mişcare, pentru tinerii cu autism ai Asociației S.O.S. s-au strâns 24.871 lei, o sumă semnificativ mai mare față de ediția anterioară, în 2023, când s-au adunat 19.000 lei.

Toate fondurile vor susține activitatea Asociației S.O.S Autism Bihor, în sprijinul copiilor și tinerilor diagnosticați cu TSA.

La reuşita evenimentului au contribuit, pe lângă organizatori, ACS Progress Oradea, Primăria Municipiului Oradea, şi colaboratorii: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Asociația Județeană de Atletism Bihor, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”,  Grădinița cu program prelungit nr. 30 și Grădinița cu program prelungit nr. 53.

„Le mulțumim grădinițelor, educatoarelor, copiilor, părinților, școlilor, elevilor, profesorilor și tuturor participanților și de la probele de 18+. Mulțumim pentru sprijinul lor necondiționat. Împreună am realizat ceva special, care ne arată că doar uniți putem face o diferență reală! Viața este despre a iubi, a dărui! Haideți să lăsăm faptele bune să ne definească“, a declarat Karmen Chimerel, președinta A.C.S. Progress Oradea.

Cei care doresc să sprijine în continuare această cauză pot face donații în contul IBAN: RO55 RNCB 0032 0732 8002 0001 (BCR Oradea), pentru Asociația S.O.S Autism Bihor, cu mențiunea „Donație pentru Autism”.

Pentru mai multe informații, poate fi contactată Asociația S.O.S. Autism Bihor, la emailul contact@sosautismbihor.ro sau la numărul de telefon 0745-123.456.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!