Sute de peşti morţi de diferite dimensiuni au fost descoperiţi, joi, în râul Valea Nimăieşti, în plin centrul Beiuşului.

Situaţia a fost semnalată BIHOREANULUI şi autorităţilor de mediu de către voluntarii Asociaţiei Naţionale de Combatere a Braconajului şi Poluării Bihor, aflaţi în zonă, care au realizat şi înregistrări video la faţa locului.

Tot aceștia spun că zilele trecut în apă au ajuns deșeuri cu miros de fecale. "Cu doar câteva zile înainte, printr-un canal colector situat în apropierea Primăriei, s-au deversat în râu cantităţi mari de deşeuri menajere. Mirosea îngrozitor", a explicat unul dintre voluntarii ANCBP Bihor. 

Cantități mari de deșeuri menajere au ajuns în Valea Nimăieşti, luni, printr-un canal colector al apelor pluviale FOTO: captură ANCBP Bihor

Înregistrările video transmise BIHOREANULUI de voluntarii ANCBP Bihor au surprins atât deşeurile deversate în Valea Nimăieşti prin canalul colector, luni, şi care s-au depus în albia râului, cât şi sutele de peşti morţi, joi, pe o distanţă de cel puţin 200 de metri.

Cert este că, joi, la prânz, echipaje ale Gărzii de Mediu Bihor şi ale Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri s-au deplasat la faţa locului, pentru a colecta peştii morţi şi pentru a preleva probe din apă atât din râu, cât şi din canalul colector care se varsă în apă. 

Joi, sute de peşti morţi au fost scoşi din apă de autorităţile de mediu FOTO: captură ANCBP Bihor

"Din primele rezultate, s-a stabilit că peştii au murit din cauza lipsei de oxigen. Analizele arată că nivelul de oxigen în apă era sub limita admisă, ceea ce este inexplicabil pentru acest râu este la poalele muntelui şi în ultima perioadă au fost ploi. Se vor face în continuare verificări, să vedem ce a determinat această scădere bruscă a nivelului de oxigen, dar şi dacă din acel canal colector s-au făcut într-adevăr deversări de deşeuri menajere în râu", a declarat, pentru BIHOREANUL, comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!