Bucurie moderată la sediul UDMR Bihor, unde doar vreo 20 de reprezentanţi ai formaţiunii au aşteptat rezultatele exit poll, urmărind între timp situaţia prezenţei la vot în judeţ. „A fost o zi plină de evenimente meteo care au afectat şi Bihorul, iar asta se vede şi în rezultate", a comentat preşedintele executiv Szabo Odon, candidat  în Colegiul Deputaţi 2 Săcueni.

Alături de el se aflau doar o parte dintre ceilalţi candidaţi, între care fostul ministru Cseke Atilla, candidat la deputăţie în colegiul 1 Marghita, Pasztor Sandor, candidat în colegiul 8 Oradea, tot la Camera Deputaţilor, şi Csuzi Istvan, candidat în colegiul senatorial 4 Oradea. Alţii, ca Biro Rozalia, candidat în colegiul senatorial 1 Marghita-Săcueni, şi Peto Csilla, candidată în colegiul 6 Deputaţi Salonta, încă nu sosiseră din „teritoriu".

Rezultatul slab dat de exit-poll-uri, de numai 5 procente, i-a luat prin surprindere pe cei prezenţi. „Mută la TVR, că aici nu e procentul real", a cerut Szabo, vizibil iritat, iar când pe acest post procentul a crescut la 5,16% s-a mai liniştit. „Aici e mai aproape de realitate", a explicat el, şocat însă de rezultatul foarte mare obţinut de PPDD. „De astfel de oameni de dreapta are nevoie România!", a comentat ironic Szabo.

În ciuda procentului mic, tânărul şef UDMR-ist s-a declarat totuşi mulţumit. „Vom fi în Parlament. Şi suntem singura formaţiune care a rămas în Parlament din 1989, sub aceeaşi denumire", a ţinut el să precizeze.

Szabo a refuzat să facă vreun pronostic legat de rezultatele obţinute de UDMR în Bihor, în schimb săgetându-i pe rivalii PPMT-işti: „Deocamdată nu ştim nimic, aşteptăm rezultatele din teritoriu. Oricum, am un mesaj conaţionalilor din celelalte organizaţii: comportamentul lor este neproductiv şi secătuieşte resursele comunităţii".

Mai sobru, Cseke s-a rezumat să constate că UDMR a fost singura formaţiune cu o campanie pozitivă. „Nu am avut mesaje negative despre alţi candidaţi, am încercat să ne promovăm doar prin proiectele noastre. Le mulţumim celor care ne-au ales, dar şi celor care au ieşit la vot", a spus fostul ministru.

Cei doi reprezentanţi ai UDMR Bihor, singurii care au acceptat să facă declaraţii, au refuzat orice comentariu despre eventuale negocieri cu liderii USL. „Deocamdată, îi felicităm, pentru că au câştigat alegerile, şi aş vrea să facă măcar un sfert din ce am făcut noi pentru această comunitate. Legat de negocieri, aşteptăm să vedem ce se întâmplă", a spus Szabo.