„Ordinul 773 din 2013 al Ministerului Transporturilor a fost suspendat pe un an", a anunţat vineri deputatul UDMR Bihor Szabo Odon, care încă din luna ianuarie a atras atenţia că toate şcolile de şoferi din România funcţionează ilegal.

„Ordinul a fost atacat în justiţie de şcolilele de şoferi şi s-a obţinut suspendarea lui, vechiul Ordin fiind abrogat", atenţiona Szabo inclusiv în cursul săptămânii trecute, precizând că şcolile de şoferi funcţionau din inerţie, ceea ce ridica semne de întrebare inclusiv asupra legalităţii obţinerii permiselor de conducere.

Ordinul 733 din 2013 prevedea, printre altele, suspendarea activităţii şcolilor de şoferi care nu au avut promovabilitate de peste 50% într-un an, obligativitatea dotării autoturismelor "şcoală" cu camere video şi harduri de stocare în timpul examinării practice a cursanţilor, precum şi obligativitatea ca instructorii auto independenţi să îşi facă PFA.

Normativul a fost atacat de instructorii auto independenţi şi de şcolile auto, care au motivat că achiziţia noilor dotări presupune costuri care vor duce la majorarea taxelor de şcolarizare, iar în noiembrie acesta a fost suspendat de instanţe judecătoreşti din mai multe judeţe.