Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, aflat la capătul unui maraton electoral pe care l-a început marţi dimineaţă, a declarat că Uniunea este dispusă să-i reprimească în rândurile sale pe "fiii rătăcitori" de la PPMT.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri dimineaţă, Szabo a spus că s-a întâlnit cu vicepreşedintele PPMT Szilagyi Zsolt şi cu directorul organizatoric al PPMT Bihor Csomortanyi Istvan în piaţa din Săcueni, unde i-a invitat pe aceştia să voteze cu UDMR. "Le-am dat şi materialele noastre de campanie şi sper că i-am convins că în casa părintească este mai bine decât singur-singurel", a spus Szabo Odon, pe un ton maliţios.

El a prezentat presei şi fotografii care ar demonstra că nu UDMR obstrucţionează campania PPMT în zonele cu populaţie preponderent maghiară, ci viceversa, deoarece "lipitorii de afişe" ai PPMT sunt cei care pun asemenea materiale de publicitate electorală peste cele amplasate de UDMR.

Întrebat dacă estimează că PPMT va "rupe" din voturile care altădată erau date UDMR, Szabo a răspuns că nu crede deloc acest lucru. "PPMT va primi (pe 9 decembrie - n.r.) mai puţine voturi decât au primit până acum împreună cu PCM la locale", a spus preşedintele executiv al UDMR.

De asemenea, Szabo a comentat şi alte acuze ale candidaţilor PPMT conform cărora UDMR le obstrucţionează campania, afirmând că aceştia nu doresc decât să se victimizeze şi să-şi justifice de pe acum eşecul electoral. "Domnul Szilagyi Zsolt este un bun comunicator, iar acum comunică deja eşecul", a spus el.

Cu toate acestea, Szabo s-a arătat generos, şi a afirmat că PPMT-iştii ar putea fi reprimiţi în UDMR. "Noi îi reprimim, doar au fost şi înainte membri ai UDMR", a afirmat preşedintele executiv al organizaţiei judeţene.

Szabo Odon a făcut aceste observaţii la capătul a 24 de ore de campanie-maraton în zona Săcueni, unde candidează pentru un loc în Camera Deputaţilor. De marţi dimineaţă şi până miercuri dimineaţă, el a participat la o dezbatere pe teme sociale, de sănătate şi ecleziastice, a vizitat o piaţă, o fermă de găini, o brutărie, o sifonărie, o pălincărie, o cramă şi un centru de permanenţă medicală, a muls o vacă, a curăţat un grajd de cai, a jucat biliard, a arat şi a împărţit ziare (Bihari Naplo şi Jurnal bihorean) unor muncitori.

"Pentru mine a fost o experienţă foarte interesantă, pentru că am aflat direct de la surse şi care sunt problemele oamenilor, şi cum ar putea fi ele rezolvate prin modificarea unor legi", a spus Szabo.

El a predat ştafeta, pentru următoarea etapă a campaniei-maraton, fostei viceprimăriţe a Oradiei, Rozalia Biro, acum candidat la Senatul României în colegiul 1 Marghita.