La doar 10 ani, artistul orădean Dragoş Dobocan impresionează cu creaţiile sale la expoziţii internaţionale din întrega lume. Acesta şi-a prezentat câteva tablouri înainte de Crăciun în Dubai şi a fost invitat în 2024 la New York şi la Festivalul de Film de la Cannes.

În cadrul "Innocence in Colors", cea de-a doua expoziţie internaţională a sa, Dragoş a prezentat o serie de 12 tablouri la Dubai Art Expo 2023, găzduită în perioada 16 şi 23 decembrie la Dubai International Art Center. Acolo, alături de artişti de renume, orădeanul şi-a expus lucrările, captivând publicul prin reprezentările sale inspirate din natură.

Băiatul a fost cel mai tânăr expozant, dar nu singurul copil. Alături de el a mai expus şi Giulia Pintea, o fetiţă de 12 ani de origine română, stabilită cu familia în Franţa, în apropiere de Monaco.

Având deja invitaţii pentru a-şi expune lucrările la un salon internaţional de artă din New York în 2024 şi la Cannes în timpul celebrului Festival de Film din mai 2024, Dragoş Dobocan promite să continue să împărtăşească lumii frumuseţea şi originalitatea viziunii sale artistice.

Expoziţia din Dubai nu este prima experienţă în străinătate a micului artist. Prima a avut loc la celebrul Carrousel du Louvre din Paris, în octombrie, în ediţia de toamnă a Salonului Internaţional de Artă Contemporan. Atunci, el a avut 36 de lucrări adunate în cadrul expoziţiei denumite "Pe urmele artiştilor francezi".

Cele mai multe lucrări ale lui Dragoş sunt acrilice, acestea fiind preferatele micului pictor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!