Surpriză la Poliţia Municipiului Oradea: la doar câteva ore după ce a jefuit o femeie, un tâlhar a fost cuprins de remuşcări şi s-a prezentat la poarta instituţiei, anunţând că vrea să se predea.

Jaful s-a petrecut luni seară, în jurul orei 19, într-o scară de bloc din strada Transilvaniei. Individul, un tânăr de 18 ani, a intrat în scara imobilului prin spatele unei femei pe care a trântit-o la pământ, i-a smuls poşeta în care aceasta avea portmoneul, două telefoane mobile şi încărcătorul aparatelor, după care a fugit.

Imediat după jaf, tâlharul a aruncat poşeta şi a amanetat telefoanele, dar nu a putut să se bucure de bani. Cuprins de remuşcări, la câteva ore după comiterea faptei, tânărul s-a prezentat la sediul Poliţiei Municipiului, ca să-şi recunoască fapta.

Individul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar miercuri a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi mai apoi la Judecătorie, unde judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea lui pentru 30 de zile.

"S-a avut în vedere că fapta inculpatului a avut consecinţe grave pentru victima sa, care a ajuns în spital cu răni serioase la bazin", au declarat pentru BIHOREANUL surse din anchetă.

Decizia Judecătoriei nu este definitivă, întrucât poate fi contestată la Tribunalul Bihor.