Un tânăr din comuna bihoreană Roşia a fost reţinut, miercuri, pentru 24 de ore de poliţiştii municipiului Beiuş pentru tâlhărie.

Dorel Paşcondea, 18 ani, e acuzat că, în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 1, cu o cagulă trasă pe cap a intrat peste o pensionară în casă căreia i-a pus cuţitul la gât şi a obligat-o să-i predea banii pe care îi are în locuinţă.

Speriată, femeia i-a dat banii, în jur de 80 lei, după care tâlharul a plecat. Anunţaţi prin 112, poliţiştii din Beiuş au ajuns în scurt timp la locul incidentului însă pentru că autorul tâlhăriei a lucrat cu mănuşi, marotori nu existau iar victima nu l-a putut descrie decât vag din cauza cagulei, miercuri dimineaţa au adus la Roşia un câine de urmă în ajutor.

Patrupedul i-a condus chiar până la locuinţa tâlharului, situată la o distanţă de circa un kilometru de cea a victimei. "Urmele mergeau prin grădina victimei, au continuat pe un drum lăturalnic şi s-au terminat pe un deal, în curtea suspectului. În prima fază, acesta a negat comiterea faptei însă în locuinţa sa au fost găsite şi cagula şi banii sustraşi de la partea vătămată. În faţa probelor, a recunoscut", a declarat BIHOREANULUI unul dintre poliţişti.

Miercuri după-amiaza, Paşcondea a fost reţinut în Arestul Poliţiei Bihor iar joi va fi prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş şi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.