Tâlhăria a avut loc luni seară, în jurul orei 20, şi a fost reclamată prin telefon la 112 chiar de victimă, o orădeancă de 52 de ani. "Femeia a fost acostată pe o stradă de către o persoană necunoscută care i-a smuls de la gât un lănţişor din aur în valoare de aproximativ 700 lei şi care apoi a fugit", a explicat, marţi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Imediat după sesizare, la faţa locului s-a deplasat un echipaj format din agenţi orădeni de siguranţă publică şi poliţiştii Biroului de Investigare a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei care, la aproximativ 20 de minute de la sesizare, l-au prins pe tâlhar în timp ce fugea printre blocuri, încercând să se îndepărteze de locul faptei.

"Suspectul este un tânăr de 19 ani din comuna Sânmartin. Poliţiştii au găsit asupra sa lănţişorul de care tocmai a fost deposedată victima şi l-au returnat acesteia", a mai arătat inspectorul principal Alina Dinu.

Cel în cauză a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi prezentat, marţi, procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunerea de arestare preventivă. După audierea tâlharului, aceştia au decis însă că nu se impune arestarea tânărului şi i-au aplicat doar interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu pentru următoarele 30 de zile.