Judecătoria Oradea a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele unui orădean, Robert Orgovan, anchetat de poliţişti sub acuzaţia de tâlhărie şi furt calificat.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a declarat că bărbatul, a fost reţinut marţi, 22 noiembrie după ce, cu o zi mai devreme, a încercat să sustragă bani din poşeta unei orădence. "În momentul în care a fost surprins a lovit-o, pentru a-şi asigura scăparea", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

De asemenea, Robert Orgovan, 37 ani, este bănuit că pe 17 ianuarie, a intrat într-o biserică din municipiu şi a furat din poşeta unei enoriaşe un portmoneu cu acte şi bani, provocând un prejudiciu de aproximativ de 1.000 lei.

"Poliţiştii orădeni îl suspectează pe acelaşi orădean că ar fi comis alte trei furturi din buzunare, toate în cursul anului 2011, pe raza Municipiului Oradea", a mai spus inspectorul principal Alina Dinu.

Orgovan a fost reţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei iar miercuri, 23 noiembrie a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi la Judecătoria Oradea unde magistraţii au emis mandat de arestare preventivă pe numele lui.