Un tânăr de 27 ani din comuna Holod a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, după ce a intrat în farmacia Sanifarm de pe strada Clujului 71, din apropierea Spitalului de Obstetrică Ginecologie, a atacat-o pe farmacistă, a luat încasările, un telefon mobil iar apoi a fugit.

Incidentul a avut loc, marţi seară, în jurul orei 7.30. "Poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul 112, că o persoană necunoscută a intrat în farmacie şi, profitând de neatenţia angajatei, a sărit peste tejghea şi a sustras dintr-un sertar 390 de lei şi un telefon mobil. În momentul în care a fost observat de angajată, suspectul a agresat-o pentru a putea fugi de la locul faptei", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, inspectorul principal Alina Dinu.

Potrivit sursei citate, la faţa locului s-a deplasat imediat un echipaj complex format din poliţişti ai Biroului de Ordine Publică, ai Biroului de Investigare a Infracţiunilor contra Persoanei Oradea şi din cadrul Serviciului Criminalistic. "În urma cercetărilor, poliţiştii au identificat în scurt timp autorul, un tânăr de 27 ani din Holod", a mai spus inspectorul principal Alina Dinu.

Potrivit unor surse din rândul poliţiştilor, tâlharul a fost identificat pentru că, înainte de atac, aşteptând să rămână singur cu victima, a cerut de ochii lumii medicamente şi, pentru a le achita, i-a dat farmacistei propriul card bancar. "Cardul a fost respins la plată însă bărbatul a insistat, până când a rămas singur", a explicat sursa citată.

Cu ajutorul datelor de identificare obţinute prin intermediul cardului bancar, poliţiştii l-au găsit în mai puţin de o oră pe autorul tâlhăriei, Ioan Biro fiind ridicat de la reşedinţa sa din Oradea.

"Poliţiştii au descoperit asupra sa atât telefonul sustras, cât şi întreaga sumă de bani, prejudiciul provocat de acesta fiind astfel recuperat integral", a arătat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Biro a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de miercuri a fost audiat de procurori, după care, la propunerea acestora, Judecătoria Oradea a dispus arestarea tâlharului pentru 29 de zile.