Prim-procurorul Parchetului de pe lângă judecătoria Beiuş Gligor Sabău a declarat, vineri, pentru BIHOREANUL că bărbatul care, împreună cu alţii patru, a tâlhărit un valutist beiuşan a fost localizat şi reţinut de Poliţia Râmnicu Vâlcea. "Inculpatul este acuzat că, pe 10 decembrie 2008, împreună cu alţi patru oameni, a atacat o persoană din Beiuş în timp ce acesta se deplasa pe jos spre casă şi au deposedat-o de o plasă în care se aflau 31.000 de euro şi 9.000 de lei. După comiterea faptei, agresorii au reuşit să fugă cu un autoturism Audi A4 de la locul faptei", a declarat prim-procurorul Gligor Sabău.

În urma agresiunii, victima, Liviu Popa, un cunoscut valutist din localitate, s-a ales cu o mână ruptă şi mai multe leziuni care au necesitat 30 de zile de îngrijiri medicale.

Autorii au fost identificaţi în urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii Inspectoratului judeţean de Poliţie Bihor şi Poliţiei Beiuş, sub supravegherea procurorilor Parchetului Beiuş.

Dintre cei cinci, Gheorghe Lupu, Irinel Isac, Marian Valentin Mitică, Marinel Marin şi Săndel Crăciun doar cel din urmă a fost localizat şi reţinut, ceilalţi fiind căutaţi, încă, de poliţişti, existând informaţii că se ascund în capitală.

"Faţă de inculpatul reţinut, la cererea procurorilor, Judecătoria Beiuş a dispus arestarea pentru 29 de zile sub acuzaţia de tâlhărie. Acesta a recunoscut fapta comisă", a mai spus şeful Parchetului Beiuş.