Un tânăr în vârstă de 19 ani din Marghita a fost arestat preventiv, joi, pentru 30 de zile, după ce, marţi, a vrut să tâlhărească o femeie pe stradă. Balog Csaba şi-a atacat din spate victima, încercând să-i smulgă poşeta, dar în final a fugit fără pradă, căci femeia a început să strige după ajutor, iar el s-a speriat că va fi prins. 

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, incidentul s-a produs marţi seara, puţin după ora 22, şi a fost semnalat poliţiştilor chiar de victimă, o femeie în vârstă de 49 ani din Marghita, prin numărul de urgenţă 112.

Femeia se afla pe strada Bartók Béla din localitate, când un bârbat a venit din spatele său şi a tras de mânerul genții pe care o purta pe umăr. Individul a reuşit să rupă mânerul, dar pentru că victima ţinea de geantă, nu a reuşit să i-o smulgă. În plus, femeia a început să strige după ajutor, aşa că, de teamă că va fi prins, tâlharul a luat-o la fugă. 

Poliţiştii au reuşit să-l prindă pe individ în decurs de 20 de minute, pe strada Progresului din localitate, iar miercuri el a fost reţinut pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei Bihor, sub acuzația de tentativă la tâlhărie calificată. 

Joi, tânărul, care se numeşte Balog Csaba, a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, iar apoi şi instanţei din localitate unde, la solicitarea procurorului, judecătorul de drepturi şi libertăţi a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Ancheta în caz este continuată sub supravegherea unui procuror de la Parchetul din Marghita.