Un orădean în vârstă de 17 ani a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, la solicitarea procurorilor de la Parchetul Oradea, care îl cercetează pentru tâlhărie calificată.

Czako Kristopher Francisc este acuzat că, marţi seară, a atacat un călător în trenul Inter Regio care circulă pe relaţia Halmeu - Oradea căruia apoi i-a smuls un telefon mobil în valoare de 1.000 de lei.

Victima, un bihorean din Diosig, a reclamat atacul poliţiştilor Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Bihor imediat după ce a coborât din tren, la Oradea, iar autorul a şi fost identificat o zi mai târziu, în persoana orădeanului de 17 ani.

"În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au recuperat telefonul sustras şi l-au restituit proprietarului", se arată în comunicatul transmis, vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Czako a fost reţinut pentru 24 de ore, joi a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar apoi Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a şi admis solicitarea, emiţând pe numele orădeanului un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 20 de zile, pe care acesta îl poate contesta la Tribunalul Bihor.