Un marghitan de 25 ani a ajuns în Arestul Poliţiei, miercuri, după ce, cu o zi mai devreme, a tâlhărit o adolescentă de 13 ani din Oradea, căreia i-a smuls telefonul mobil din mână, în plină stradă.

Incidentul s-a petrecut marţi seara, în jurul orei 19.00, pe bulevardul Dacia şi a fost anunţat prin numărul de urgenţă 112 chiar de mama victimei.

"O orădeancă a reclamat că  fiica sa de 13 ani a fost acostată de o persoană necunoscută, de sex masculin, care a deposedat-o de un telefon mobil în valoare de 1.200 lei", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

Cu toate că agresorul a încercat să se facă nevăzut imediat după atac, luând-o la fugă printre blocuri, acesta a fost prins în mai puţin de 5 minute, de un echipaj de poliţie care l-a reperat pe strada Jiga.

"Pe baza semnalmentelor furnizate de victimă, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată ca fiind un bărbat de 25 de ani, din municipiul Marghita, care a fost depistat cu operativitate de poliţiştii orădeni", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Poliţiştii au recuperat telefonul furat şi l-au returnat fetiţei iar tâlharul a fost reţinut şi arestat, miercuri, pentru o perioadă de 30 de zile, sub acuzaţia de tâlhărie.