Un tâlhar care a atacat un orădean în scara unui bloc din cartierul Nufărul a fost arestat preventiv, bărbatul fiind prins şi imobilizat de un poliţist aflat în timpul liber. Acesta a auzit din stradă strigătele de ajutor ale bătrânului şi a fugit să-i sară în ajutor. 

Incidentul s-a produs sâmbăta trecută, în jurul prânzului, în scara unui bloc de pe strada Nufărului, în apropiere de supermarketul Trei G. Victima, un orădean în vârstă de 70 ani, se pregătea să urce în lift în momentul în care a fost atacat. Tâlharul i-a smuls banii, cheile şi actele pe care bătrânul le avea în buzunar şi a dat să fugă, însă victima s-a agăţat de el şi a început să strige după ajutor.

Strigătele au fost auzite de un poliţist, Sorin Gavrilete (foto), în vârstă de 43 ani, de la Biroul de Ordine Publică al Poliţiei Oradea, care se afla în curtea blocului. Subofițerul a fugit spre intrarea în clădire, ajungând tocmai când agresorul bătrânului se pregătea să iasă.

„Polițistul orădean l-a imobilizat pe bărbatul de 32 de ani și a solicitat telefonic intervenția colegilor”, a explicat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Dinu. 

Totodată, poliţistul a recuperat de la agresor atât banii victimei, în sumă de 1.450 lei, cât şi cheile, respectiv actele acestuia. 

Agresorul, Călin Mondruţ, a fost reţinut sâmbătă, iar o zi mai târziu a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Oradea care a emis pe numele lui un mandat de  arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Bărbatul are multiple condamnări pentru tâlhărie şi furturi, fiind judecat în prezent pentru distrugere, după ce, în iunie 2017, a spart o bancă, un coş de gunoi şi un panou publicitar în Parcul 1 Decembrie.