Un bărbat în vârstă de 29 ani din Oradea a fost reţinut, joi, după ce a atacat un agent de pază de 47 de ani din hypermarketul Kaufland de pe Calea Borşului, care l-a prins furând în magazin. Hoţul a reuşit să fugă, dar a fost prins de poliţişti în centrul municipiului, iar acum e anchetat pentru tâlhărie.

Bărbatul a intrat în Kaufland joi după-amiaza, puţin înainte de ora 17.00, şi a fost surprins de unul dintre agenţii de pază în timp ce dosea sub haine produse de îngrijire personală din raionul de cosmetice.

Pus să returneze produsele, bărbatul a refuzat. L-a lovit pe agent şi a fugit cu lucrurile furate, motiv pentru care reprezentanţii hypermarketului au sunat la 112, hoţul fiind prins de poliţiştii Biroului de Ordine Publică la aproximativ 30 de minute de la apel, în Piaţa Ferdinand. 

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Poliţia Bihor, în momentul în care a fost găsit bărbatul avea la el şi bunurile furate, prejudiciul fiind recuperat, deci, integral.

„În urma agresiunii, bărbatul de 47 de ani a suferit leziuni ce necesită pentru vindecare două zile de îngrijiri medicale”, mai arată comunicatul.

Joi seara, hoțul a fost reţinut pentru 24 de ore şi, pentru că l-a lovit pe agentul de pază, a fost inculpat pentru tâlhărie, faptă pentru care, vineri, procurorul care supraveghează ancheta l-a prezentat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei Oradea.