Patru bărbaţi din localitatea bihoreană Tileagd sunt anchetaţi pentru tâlhărie calificată şi distrugere, iar trei dintre ei au şi fost reţinuţi în urma unui incident violent petrecut duminică dimineaţa.

Tâlharii au fost prinşi furând baloţi de lucernă de pe un câmp din Uileacu de Criş chiar de proprietarii terenurilor, care i-au urmărit cu maşinile şi i-au blocat în trafic pe o stradă din comuna Tileagd, unde hoţii au devenit violenţi şi i-au atacat pe urmăritori cu toporul, pietre şi ţevi de metal, distrugându-le şi maşinile. 

La furat de baloți

Potrivit unei informări transmise luni de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, incidentul a ajuns în anchetă în urma unui apel primit prin numărul de urgenţă 112 duminică dimineaţa la ora 10.19. 

Apelantul semnala că în localitatea Tileagd era în desfăşurare o altercaţie între mai multe persoane, motiv pentru care la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de la Secția 7 de Poliție Rurală Tileagd, dar şi echipaje medicale.

Până să ajungă, bătaia se terminase, iar din verificările făcute, poliţiştii au stabilit că a fost iscată de faptul că patru bărbaţi din Tileagd, cu vârste de 39, 25, 19 și 17 ani, au furat patru baloţi de lucernă de pe un teren agricol din Uileacu de Criş.

Baloţii au fost urcaţi pe o căruţă cu care, apoi, hoţii au pornit spre casă, însă n-au mai ajuns. Prinzând de veste, proprietarii terenurilor - trei bărbaţi de 54, 39 şi 31 ani din Uileacu de Criş - au pornit în urmărirea lor şi i-au blocat pe strada Zorilor din Tileagd, unde hoţii au devenit violenţi, lovindu-i cu pumnii, ţevi metalice şi aruncând în maşini cu pietre, dar şi cu un topor. 

Reținuți de polițiști 

În urma încăierării, doi dintre proprietarii lucernei au avut nevoie de ajutor medical: bărbatul de 54 de ani a suferit leziuni care necesită pentru vindecare între 1 și 2 zile de îngrijiri medicale, iar cel de 39 de ani, între 3 și 4 zile de îngrijiri medicale.

Totodată, cele trei maşini cu care au pornit în urmărirea hoţilor "au suferit avarii la nivelul caroseriei sau al parbrizelor", scrie în comunicatul Poliţiei Bihor. 

După incident, cei patru hoţi s-au ales cu dosare penale pentru tâlhărie calificată şi distrugere, trei dintre ei, cu vârste de 25, 19 și 17 ani, fiind reţinuţi pentru 24 de ore.

„La data de 28 octombrie, cei în cauză vor fi prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleșd, în vederea dispunerii de măsuri legale”, se arată în informare.

Cercetările sunt desfăşurate la Secţia 7 de Poliție Rurală Tileagd, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!