Trei orădeni, cu vârste de 17, 18 ani şi 35 ani, au fost arestaţi de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Oradea pentru 30 de zile pentru tâlhărie.

Măsura a fost dispusă la propunerea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, în urma unei anchete care a stabilit că cei trei sunt autorii unui jaf comis în locuinţa unei orădence de 82 ani, la începutul lunii martie.

Potrivit unui comunicat făcut public joi de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, jaful a fost comis în noaptea de 7 spre 8 martie, în jurul orei 1. "În urma unei înţelegeri prealabile, cei trei au pătruns prin escaladare şi efracţie în locuinţa unei orădence de 82 de ani şi au deposedat-o pe aceasta de bani, bijuterii din aur şi alte bunuri, provocând un prejudiciu total de 1.500 lei", se arată în comunicatul poliţiştilor.

Ulterior, cei trei au vândut bijuteriile şi s-au împărţit pe bani, însă poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei, cei care au efectuat investigaţiile în caz, au reuşit să recupereze aproximativ jumătate din paguba creată. 

"Cei trei suspecţi au fost reţinuţi, marţi, în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Bihor şi arestaţi o zi mai târziu de instanţa de judecată", se precizează în informare.