Doi tineri din Beiuş, cu vârste de 28 respectiv 29 ani, au fost arestaţi la domiciliu după ce, în noaptea de duminică spre luni, şi-au tâlhărit amicul de pahar cu care băuseră într-un bar. Cei doi, Ioan Alexandru Zaha şi Florin Radu Dume, şi-au aşteptat victima pe stradă unde au atacat-o şi i-au smuls borseta cu bani şi acte.

Incidentul s-a produs, luni, 17 februarie, în jurul orei 1. Potrivit unui comunicat transmis vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, cei doi îşi petrecuseră seara într-un bar împreună victima lor, un bărbat în vârstă de 46 ani din Budureasa, iar la plecare, l-ar fi așteptat pe acesta pe strada Viorelelor. "Aici, prin violență, l-ar fi deposedat de o borsetă în care avea 400 de lei și cartea de identitate, iar apoi au fugit", se precizează în informarea Poliţiei. 

Cercetările în caz au fost realizate de polițiștii Compartimentului de Investigații Criminale din Beiuș, care i-au găsit în scurt timp pe autori. 

Ioan Alexandru Zaha şi Florin Radu Dume au fost reţinuţi, miercuri, sub acuza de tâlhărie calificată. "Din totalul prejudiciului cauzat, polițiștii beiușeni au recuperat 270 de lei de la cei în cauză", se precizează în informare. 

Joi, tâlharii au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Beiuș, solicitând arestarea preventivă a celor doi, cerere care a fost însă respinsă, instanţa dispunând să fie arestaţi la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii Compartimentului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Beiuș continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului local, pentru documentarea întregii activități infracționale a celor două persoane și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Florin Radu Dume şi Ioan Alexandru Zaha sunt clienţi vechi ai poliţiştilor. În timp ce primul a fost condamnat pentru furturi, Zaha a fost încarcerat pentru proxenetism după ce, în 2014, a fost prins că şi-a exploatat sexual iubita, o fată de 20 ani, pe care o plasa contra cost unor indivizi din cercul său de prieteni, încasând sume între 30 lei şi 100 lei de pe urma partidelor de sex pe care aceasta le întreţinea cu ei.

Totodată, lui Zaha i se imputa şi că şi-a determinat prietena să fure bijuteriile de aur din locuinţa părinţilor ei, bijuterii pe care individul le-a vândut mai apoi la un amanet. Tânărul a fost dat atunci pe mâna poliţiştilor de mama tinerei pe care o exploata, după ce femeia a aflat de dispariţia bijuteriilor.