Un bărbat în vârstă de 35 ani din localitatea Ortiteag a fost arestat preventiv, iar o tânără de 25 ani din Aleşd a fost plasată sub control judiciar, după ce au intrat în casă peste un pensionar de 90 ani din Aștileu și l-au tâlhărit.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, atacul asupra bătrânului a fost semnalat prin numărul de urgenţă 112, vineri seară în jurul orei 20. Cei doi tâlhari au intrat în locuința bătrânului profitând de faptul că acesta a lăsat uşa neîncuiată, l-au bătut, după care i-au luat 750 lei şi un ceas de mână în valoare de aproximativ 100 lei. 

"În urma agresiunii, victima a suferit leziuni care necesită pentru vindecare 4 - 5 zile de îngrijiri medicale", se precizează în informare. 

Autorii, care formează un cuplu, trăind în concubinaj, au fost prinşi în câteva ore, în urma unei acţiuni desfăşurate de polițiștii de Investigații Criminale din Aleșd împreună cu colegii lor de la secţiile de Poliție Rurală Borod și Tileagd. Este vorba despre un bărbat de 35 de ani, din Ortiteag, și o femeie de 25 de ani, din Aleșd. "Aceștia au fost depistați de polițiști în dimineața de 30 ianuarie, pe raza localității bihorene Ortiteag", spun poliţiştii în comunicatul de presă, precizând că prejudiciul cauzat bătrânului a fost recuperat parţial de la cei doi atacatori.

În urma audierilor, tânăra de 25 ani a fost plasată sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, însă bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar duminică a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Aleşd, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Cei doi sunt cercetaţi pentru tâlhărie calificată, ancheta desfăşurată de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Aleșd fiind continuată sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleşd.