Doi tineri cu vârste de 18, respectiv 25 ani, din comuna Lăzăreni, şi un altul, de 19 ani, din Oradea, au fost reţinuţi, marţi, de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea pentru tâlhărie.

Gheorghe Boca, Daniel Covaci şi Cristian Covaciu sunt acuzaţi că, în seara zilei de 5 decembrie, în jurul orei 18, au atacat o orădeancă de 61 ani pe strada Muntele Găina, smulgându-i de pe umăr geanta în care aceasta avea 104 lei, un telefon mobil, acte de identitate şi o carte.

După comiterea faptei, cei trei au fugit, iar ulterior au împărţit banii furaţi.

Hoţii au fost prinşi în urma unei ample acţiuni în care au fost implicaţi poliţiştii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea, cei ai Secției de Poliție Rurală Oradea şi poliţişti din Lăzăreni. Totodată, operaţiunea a beneficiat şi de aportul Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale.

Gheorghe Boca, Daniel Covaci şi Cristian Covaciu au fost prezentaţi, miercuri după-amiază, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă sub acuzaţia de tâlhărie calificată.

Toţi trei au fost arestaţi pentru 30 de zile, dar decizia nu este definitivă.