Un bărbat în vârstă de 29 ani din Drăgeşti a fost reţinut, marţi, de poliţişti şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, după ce a tâlhărit o femeie în Parcul 1 Decembrie din Oradea, luându-i telefonul mobil.

Incidentul s-a produs marţi dimineaţă, fiind anunţat pe numărul de urgenţă 112 chiar de victima atacului, o bihoreancă în vârstă de 21 ani din Vadu Crişului. Potrivit sesizării, bărbatul i-a smuls telefonul pe care îl ținea cu ambele mâini, iar apoi, pentru a-și asigura scăparea, a şi împins-o .

Tânăra a căzut, iar bărbatul a fugit, însă pentru că trecătorii au surprins atacul şi au încercat să-l prindă, el a aruncat telefonul furat, acesta fiind recuperat de către unul din martori și restituit proprietarei. 

Din fericire, victima a scăpat cu leziuni uşoare, iar tâlharul a fost prins, în urma unei acţiuni la care au participat polițiști de la Biroul de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei, de la Biroul de Ordine Publică, Biroul Furturi din Auto și Secţia 5 Poliție Rurală Oradea. 

Individul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar miercuri va fi prezentat la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub acuzaţia de tâlhărie. 

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.