Un tânăr de 24 ani din comuna Diosig a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, după ce, în zorii zilei de joi, a tâlhărit o femeie pe strada Primăriei din Oradea, luându-i cu forţa poşeta.

Atacul s-a comis joi, în jurul orei 5 dimineaţa, după cum se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. „Suspectul ar fi acostat o femeie de 59 de ani, din Oradea și, prin violență, ar fi deposedat-o de o poșetă în care aceasta avea 165 lei și alte bunuri”, se precizează în comunicat. 

Potrivit informării, individul a fost prins în câteva minute de poliţiştii de ordine publică orădeni în apropierea locului în care s-a comis fapta, bunurile victimei fiind recuperate integral.

„În urma agresiunii, orădeanca a suferit leziuni care necesită pentru vindecare 3 - 4 zile de îngrijiri medicale”, se mai arată în comunicatul poliţiştilor. 

Tâlharul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar vineri a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi în faţa instanţei, sub acuza de tâlhărie calificată.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile. Măsura poate fi contestată la Tribunalul Bihor.