Un tânăr de 18 ani din Oşorhei şi un orădean de 19 ani s-au ales cu dosare penale pentru o tâlhărie comisă săptămâna trecută în parcul din satul Alparea, comuna Oşorhei.

Potrivit unui comunicat făcut public, joi, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, fapta a fost comisă pe 31 martie, în jurul orei 14, când tânărul de 18 ani a acostat o femeie de 48 de ani, în parcul din Alparea și ar fi deposedat-o, prin violență, de un portmoneu ce conținea documente personale și de identitate, 20 euro şi 8 lei.

Tâlharul ar fi fost convins să comită fapta de un orădean de 19 ani, care a ajuns coleg de dosar cu amicul său, fiind inculpat pentru instigare la tâlhărie.

„Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Oradea l-au reținut pe tânărul de 18 ani, din Oșorhei, pentru 24 de ore, față de acesta fiind dispusă ulterior măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, se arată în comunicat.

Poliţia refuză să facă publice numele celor doi făptași. Continuă, însă, cercetările, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și în vederea recuperării integrale a prejudiciului cauzat.