Un bihorean în vârstă de 23 ani din Săcueni a fost arestat preventiv, luni, pentru 30 de zile după ce, săptămâna trecută, a atacat şi tâlhărit un bărbat în pasajul pietonal subteran de trecere pe sub calea ferată între strada Ştefan cel Mare şi cartierul Oncea.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, incidentul s-a produs joia trecută, în jurul orei 19. Victima - un bărbat în vârstă de 54 de ani din Diosig - traversa pasajul subteran când a fost atacat de tânărul din Săcueni care i-a luat din buzunar portmoneul cu 300 lei şi apoi a fugit. 

"În urma agresiunii, victima a suferit leziuni care necesită pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale", se precizează în informarea poliţiştilor. 

Cercetările au fost realizate de poliţiştii Serviciul Județean de Poliție Transporturi Bihor care, cu ajutorul colegilor de la Poliţia municipiului Oradea, au reuşit să-l identifice pe agresor încă de vinerea trecută. Se numeşte Nagy Attila, are 23 ani şi e din Săcueni. Tânărul nu a fost găsit la domiciliu, fiind dat în consemn şi prins, duminică, 20 septembrie, de poliţiştii oraşului Săcueni. 

El a fost reţinut, în aceeaşi zi, pentru 24 de ore, în Arestul Poliţiei Bihor, iar luni, Judecătoria Oradea a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub acuza de tâlhărie.

Măsura nu este definitivă, Nagy având posibilitatea să o conteste la Tribunalul Bihor. Între timp, cercetările în caz sunt continuate de polițiștii Serviciul Județean de Poliție Transporturi Bihor sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.