O banală tamponare petrecută marţi seară, pe strada Tudor Vladimirescu şi având ca protagonişti un orădean, Robert Nemeş, 24 ani, şi un tânăr de 25 ani din Sântandrei, Mihai Borciu (foto), s-a transformat într-un scandal în toată regula.

Scandal fulger

Evenimentul rutier s-a petrecut în jurul orei 20.30, în apropiere de supermarketul Penny. Deşi a fost fără urmări, cele două maşini implicate fiind doar uşor zgâriate, şoferii s-au luat la harţă, iar discuţiile, purtate în parcarea supermarketului, au degenerat într-o bătaie în toată regula. Potrivit unor surse judiciare, Borciu şi-a chemat în ajutor şi patru prieteni, printre care şi un cunoscut interlop orădean din clanul Neguş, Kopar Ioan.

Martorii povestesc că scandalul a durat în jur de 40 de minute şi a fost oprit în final de mascaţii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, care i-au ridicat şi dus la Poliţie pe cei doi şoferi şi pe Kopar.

Cei trei sunt cercetaţi acum pentru loviri şi alte violenţe, însă s-au ales şi cu amenzi de câte 500 lei pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. Celelalte trei persoane implicate în scandal au scăpat doar cu sancţiuni administrative: doi cu câte o amendă de 200 lei, iar unul cu avertisment.

"Nu e așa"

Şi totuși, Mihai Borciu susţine că lucrurile au stat cu totul altfel. "Eu n-am nicio legătură cu interlopii, cu ţiganii. Eu am o firmă, lucrez, n-am nicio treabă cu ei şi nici nu am chemat pe nimeni să mă apere", susţine el.

Potrivit lui Borciu, incidentul rutier a fost provocat intenţionat de Nemeş şi susţine că de fapt locotenentul lui Neguş era de partea acestuia din urmă.  "Dacă ar fi fost un simplu incident rutier, n-ar fi fost aşa de agresivi. Nemeş m-a lovit cu dubiţa din spate, iar apoi au tăbărât pe mine trei persoane dintr-o altă maşină. Acolo erau Kopar şi încă unul, Romi Nan. Ei m-au atacat pe mine, au venit cu bâte şi atunci am dat şi eu. Doar n-o să mă las", susţine Borciu, punând incidentul pe seama unei altercaţii vechi pe care a avut-o cu Kopar.

"Şi atunci, tot el a pornit scandalul şi i-am dat de a leşinat. Nu ştiu cum de a avut tupeu să vină din nou şi de ce nu s-a liniştit. Culmea e că, după ce a venit Poliţia, a sărit din nou la bătaie, de faţă cu ei", a mai spus el.

Pe de altă parte, de numele lui Borciu şi se leagă şi un scandal petrecut în luna iunie, la Hanul Pescarilor. După o noapte de distracţie, împreună cu doi prieteni, s-ar fi luat la ceartă cu un grup de interlopi, însoţitorii lui Borciu sfârşind la spital, unul cu contuzii şi ruptură musculară, iar celălalt cu un picior şi mâna în ghips, dar şi cu o plagă înjunghiată de 8 centimetri în partea dorsală.

Citiţi despre incidentul de la Hanul Pescarilor în articolele:

Scandal cu interlopi la Hanul Pescarilor: Doi clienţi au ajuns în spital, unul dintre ei înjunghiat! (FOTO)

Cu pistolul în parcare: Patronul Famous Place susţine că scandalul de la Han a fost declanşat de cei care se dau victime